Garrotxa.info Logo

La Moixina

Els Aiguamolls de la Moixina i la Deu.

Els aiguamolls de la Moixina i la Deu es troben a tocar de la ciutat d´Olot, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.  La Moixina és una reserva integral d'interès geobotànic, on existeix varietat de flora i fauna. Els aiguamolls es formen per l'aflorament continuat d'aigües subterrànies durant tot l'any, principalment per la font de la La Deu.  

Aiguamoll moixina

El paratge resulta agradable per a una passejada amb molta calma i una bona càmera de fotos. A pocs metres de l'espai natural trobem el restaurant de La Deu, conegut per les patates farcides o patates de la Deu i el de la Font Moixina. Els dos restaurants prenen el nom de l'espai natural d'aiguamolls  i fonts que els envolta.

La Font de la Deu i l'aigua subterrània.

Comencem amb un vídeo curt on ens situem a pocs metres de la font de la Deu, punt on brolla la major part de  l'aigua subterrània que nodreix els aiguamolls.

Plou als aiguamolls de la moixina.

Continuem compartint el vídeo de l'inici d'una llevantada als aiguamolls de la Moixina, moment en que l'aigua superficial es suma a la subterrània i desborda la capacitat dels regs. Al vídeo comparem els mateixos indrets en un dia normal i en els de pluja forta.

Esport a la Moixina, la Cursa i caminada de la Moixina.

Anualment i coincidint amb la festivitat del dia 1 de Maig, es celebra a l'espai la cursa o caminada de la Moixina, de 10 km de recorregut per muntanya i que transcorre per diversos punts d´interès, com el Triai, la Fageda d'en Jordà i lògicament els aiguamolls de la moixina i la font de la Deu, que acostumen a estar de color verd primavera desbordant.  Us convidem a veure un resum de  fotos i vídeos de la cursa 2015, 2014 i 2013.

Moixina

És tardor a la Moixina, aigua i colors.

L'Estany de la moixina.

Si has llegit fins aquí i t'ha agradat,  et convidem a clicar m'agrada al Facebook de Garrotxa.info, on compartim diàriament la nostra visió de la comarca i podràs comentar i afegir la teva.

Joka tapauksessa, hän lähti kahden tai kolmen vierailun suomenapteekki24 jälkeen, jättäen minut sinne, kuumeessa, tietämättä, voisinko toipua.